Póréhagymás-baconos batyuk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g liszt
- 300 g vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
Töltelék:
- 1 póréhagyma karikára szelve
- 2 krumpli héjában megfőzve, hámozva és feldarabolva
- 100 g bacon kockára vágva
- 3 ek főzőtejszín
- kakukkfű, só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A sót elkeverjük a liszttel, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk össze.
Csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe 1 órára.
A póréhagymát kevés oolajon dinszteljük üvegesre, adjuk hozzá a bacont. Ha a bacon kicsit sülni kezd, adjuk hozzá a krumplit is. Sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
Kinyújtjuk a tésztát és egyenlő nagyságú köröket szaggatunk belőle.
A tészták felét megtöltjük a töltelékkel, szélét a töltelék mentén megkenjük tojássárgájával. Összehajtjuk a tésztát, a szélét összecsipkedjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és lekenjük tojássárgájával.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.