Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Póréhagymás-baconos batyuk recept

Póréhagymás-baconos batyuk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 500 g liszt
    • 300 g vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só

    Töltelék:

    • 1 póréhagyma karikára szelve
    • 2 krumpli héjában megfőzve, hámozva és feldarabolva
    • 100 g bacon kockára vágva
    • 3 ek főzőtejszín
    • kakukkfű, só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A sót elkeverjük a liszttel, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk össze.

    Csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe 1 órára.

    A póréhagymát kevés oolajon dinszteljük üvegesre, adjuk hozzá a bacont. Ha a bacon kicsit sülni kezd, adjuk hozzá a krumplit is. Sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.

    Kinyújtjuk a tésztát és egyenlő nagyságú köröket szaggatunk belőle.

    A tészták felét megtöltjük a töltelékkel, szélét a töltelék mentén megkenjük tojássárgájával. Összehajtjuk a tésztát, a szélét összecsipkedjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és lekenjük tojássárgájával.

    180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá