Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-baconos babka recept

Sajtos-baconos babka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 80 g rétesliszt
    • 170 g teljeskiörlésű búzaliszt
    • 120 ml langyos tej vagy tejszín-víz keverék
    • 12 g friss élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 g puha vaj
    • 1 mokkáskanál só

    Töltelék:

    • 3-4 ek mascarpone, krémsajt vagy tömlős sajt
    • 150 g sajt (reszelve vagy szelve)
    • 1 csomag mini mozzarella
    • 200 g szeletelt bacon
    • szárított bazsalikom

    Elkészítése:

    A tojást felvertem és egy evőkanálnyit félretettem a lekenéshez. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe mértem és lágy, könnyen nyújtható tésztát gyúrtam. Kelesztőtálba tettem és fél órát pihentettem.

    A megkelt tésztát nyújtótáblára borítottam és kb 30*40cm-es téglalapra kinyújtottam. Megkentem mascarponéval, rászórtam a bazsalikomot, erre kerültek a sajtszeletek, a bacon, majd utoljára a mozzarella.

    Felcsavartam mint a bejglit, majd hosszában, középen kettévágtam. Az így kapott két tésztafelet “összefontam” és a sütőpapírral bélelt formába tettem.

    Fél órát pihentettem, miközben a sütőt 180 fokra előmelegítettem. Lekentem felvert tojással, majd 40 perc alatt aranybarnára sütöttem. Ha a teteje nagyon pirulna, érdemes sütőpapírral lefedni.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá