Sajtos-baconos babka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos-baconos babka

Hozzávalók:
Tészta:

  • 80 g rétesliszt
  • 170 g teljeskiörlésű búzaliszt
  • 120 ml langyos tej vagy tejszín-víz keverék
  • 12 g friss élesztő
  • 1 tojás
  • 50 g puha vaj
  • 1 mokkáskanál só

Töltelék:

  • 3-4 ek mascarpone, krémsajt vagy tömlős sajt
  • 150 g sajt (reszelve vagy szelve)
  • 1 csomag mini mozzarella
  • 200 g szeletelt bacon
  • szárított bazsalikom

Elkészítése:

A tojást felvertem és egy evőkanálnyit félretettem a lekenéshez. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe mértem és lágy, könnyen nyújtható tésztát gyúrtam. Kelesztőtálba tettem és fél órát pihentettem.

A megkelt tésztát nyújtótáblára borítottam és kb 30*40cm-es téglalapra kinyújtottam. Megkentem mascarponéval, rászórtam a bazsalikomot, erre kerültek a sajtszeletek, a bacon, majd utoljára a mozzarella.

Felcsavartam mint a bejglit, majd hosszában, középen kettévágtam. Az így kapott két tésztafelet “összefontam” és a sütőpapírral bélelt formába tettem.

Fél órát pihentettem, miközben a sütőt 180 fokra előmelegítettem. Lekentem felvert tojással, majd 40 perc alatt aranybarnára sütöttem. Ha a teteje nagyon pirulna, érdemes sütőpapírral lefedni.