Póréhagymás-baconos batyuk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Póréhagymás-baconos batyuk

Hozzávalók:
Tészta:

  • 500 g liszt
  • 300 g vaj
  • 2 tojás
  • 1 tk só

Töltelék:

  • 1 póréhagyma karikára szelve
  • 2 krumpli héjában megfőzve, hámozva és feldarabolva
  • 100 g bacon kockára vágva
  • 3 ek főzőtejszín
  • kakukkfű, só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A sót elkeverjük a liszttel, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk össze.

Csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe 1 órára.

A póréhagymát kevés oolajon dinszteljük üvegesre, adjuk hozzá a bacont. Ha a bacon kicsit sülni kezd, adjuk hozzá a krumplit is. Sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.

Kinyújtjuk a tésztát és egyenlő nagyságú köröket szaggatunk belőle.

A tészták felét megtöltjük a töltelékkel, szélét a töltelék mentén megkenjük tojássárgájával. Összehajtjuk a tésztát, a szélét összecsipkedjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és lekenjük tojássárgájával.

180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.