Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos-szezámos fonottka recept

Baconos-szezámos fonottka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 2 tk cukor
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tk só
    • 3-4 ek kockázott bacon
    • ízlés szerint szezámmag

    Elkészítése:

    A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, elkeverjük a többi hozzávalóval, belegyúrjuk a bacont is, majd fél óráig pihentetjük.

    8 részre osztjuk, majd minden gombócot újra 4 felé osztjuk. Ezeket hosszú csíkokká sodorjuk.

    2 függőleges 2 vízszintes csíkot a kép szerint összeillesztünk, ezután a bal oldali függőleges szálat a jobb felsőn átfektetjük, haladunk tovább az óra járásával megegyezően a többi bal oldali szálakkal is. A tetejétől ugyanezt visszafelé csináljuk. A végeket összecsípjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk szezámmaggal. Hideg sütőbe toljuk, amit 200 fokra állítunk.

    Légkeveréssel kb 25 percig sütjük.

    Tipp:

    Ebből a mennyiségből 8 db fonottka készül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá