Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámos és mákos császárzsemle recept

Szezámos és mákos császárzsemle
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 420 ml langyos víz
    • 5 dkg élesztő
    • 1 kk cukor
    • 80 dkg liszt
    • 2 kk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • olaj a kenéshez

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • ízlés szerint mák, szezám, napraforgómag

    Elkészítése:

    1 dl langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt és aadjuk hozzá a cukrot. Kb 10 perc alatt az élesztő felfut.

    A lisztet (kelesztő) tálba öntjük. Hozzáadjuk a sót, tojásokat a maradék vizet, majd a felfutott élesztőt. Jól átgyúrjuk, cipóvá formáljuk, majd letakarva 60 percig pihentetjük.

    Ha megkelt a tészta, akkor 12 részre osztjuk és egyenként gömbölyítjük. A tésztákból 30-40 cm hosszú rudakat sodrunk.

    Az egyik végére hurkot kötünk és ezen keresztül bújtatjuk át a tészta hosszabbik részét. A zsemléket további 20 percig állni hagyjuk.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A zsemléket megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk mákkal, szezámmal vagy napraforgó maggal.

    Kb 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá