Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Császárzsemle recept

Császárzsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kenyér vagy finomliszt
    • 1,5 tk só
    • 0,5 dl olaj
    • 1,5 dl tej
    • kb 1,5 dl víz
    • 2 dkg friss élesztő

    Tetejére:

    • magvak ízlés szerint vagy durva szemű só

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit (a víz egy részét visszatartva) belemérjük egy edénybe és kézzel vagy géppel bedagasztjuk a tésztát. Ha szükséges, akkor a maradék vizet is hozzáadjuk és a kenyérnél kicsit lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle.

    Letarva duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 8-10 részre osztjuk attól függően, hogy mennyi és mekkora zsemléket szeretnénk sütni.

    A részeket egyenként gömbölyítjük, majd 10-15 percig pihentetjük.

    A tésztákat egyenként kb 30 cm-es rudakká sodorjuk, majd kötünk rá egy laza csomót és az egyik végét felülről, a másikat alulról hajtjuk középre. Kissé megigazgatjuk, majd tepsire sorakoztatjuk.

    Kb 30 percig kelesztjük a zsemléket. Közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük, az aljába egy tepsibe vizet teszünk.

    A megkelt kifliket vízzel alaposan lespricceljük és ha szeretnénk, akkor magvakkal vagy sóval megszórjuk, majd betoljuk a sütőbe. 10 perc múlva levesszük a hőfokot 180-ra és kivesszük a tepsit alulról és még kb 12 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá