Baconos-szezámos fonottka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tk cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 tk só
  • 3-4 ek kockázott bacon
  • ízlés szerint szezámmag

Elkészítése:

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, elkeverjük a többi hozzávalóval, belegyúrjuk a bacont is, majd fél óráig pihentetjük.

8 részre osztjuk, majd minden gombócot újra 4 felé osztjuk. Ezeket hosszú csíkokká sodorjuk.

2 függőleges 2 vízszintes csíkot a kép szerint összeillesztünk, ezután a bal oldali függőleges szálat a jobb felsőn átfektetjük, haladunk tovább az óra járásával megegyezően a többi bal oldali szálakkal is. A tetejétől ugyanezt visszafelé csináljuk. A végeket összecsípjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk szezámmaggal. Hideg sütőbe toljuk, amit 200 fokra állítunk.

Légkeveréssel kb 25 percig sütjük.

Tipp:

Ebből a mennyiségből 8 db fonottka készül.