Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzás csiga recept

Pizzás csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1 kg finomliszt
    • 7 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 dl olaj
    • 1 evőkanál cukor
    • ízlés szerint só

    A töltelékhez:

    • ketchup vagy pizzakrém
    • olaszos fűszerkeverék
    • kukorica

    A tetejére:

    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tej felét meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.

    A lisztbe elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat is. A maradék tejet is meglangyosítjuk és gyúrás közben hozzáadagoljuk a tésztához. Szépen dolgozzuk ki, majd tegyük egy kelesztőtálba, fedjük le és langyos helyen hagyjuk kelni egy órát.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Elfelezzük és szép vékonyra kinyújtjuk. A ketchupba vagy pizzakrémbe belekeverjük a fűszerkeveréket, majd alaposan megkenjük vele a tésztánkat. Ezután mehet rá a kukorica és a többi étvágygerjesztő finomság, amit éppen otthon találunk vagy szeretnénk rátenni.

    Ezután óvatosan feltekerjük és kb ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle.

    A sütőt előmelegítjük közben. A tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd szépen helyezzük rá a kis csigáinkat. Utolsó simításként szórjuk meg mindet sok-sok reszelt sajttal.

    Hagyjuk még egy picit kelni őket, amíg a sütőnk forró nem lesz és kb 20-30 perc alatt szépen meg is sülnek.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    Egy kellemes szombati napon tökéletes párja egy nagy tányér bablevesnek, a tölteléket pedig bátran lehet tovább variálni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá