Pizzás csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 1 kg finomliszt
  • 7 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • ízlés szerint só

A töltelékhez:

  • ketchup vagy pizzakrém
  • olaszos fűszerkeverék
  • kukorica

A tetejére:

  • reszelt sajt

Elkészítése:

A tej felét meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.

A lisztbe elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat is. A maradék tejet is meglangyosítjuk és gyúrás közben hozzáadagoljuk a tésztához. Szépen dolgozzuk ki, majd tegyük egy kelesztőtálba, fedjük le és langyos helyen hagyjuk kelni egy órát.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Elfelezzük és szép vékonyra kinyújtjuk. A ketchupba vagy pizzakrémbe belekeverjük a fűszerkeveréket, majd alaposan megkenjük vele a tésztánkat. Ezután mehet rá a kukorica és a többi étvágygerjesztő finomság, amit éppen otthon találunk vagy szeretnénk rátenni.

Ezután óvatosan feltekerjük és kb ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle.

A sütőt előmelegítjük közben. A tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd szépen helyezzük rá a kis csigáinkat. Utolsó simításként szórjuk meg mindet sok-sok reszelt sajttal.

Hagyjuk még egy picit kelni őket, amíg a sütőnk forró nem lesz és kb 20-30 perc alatt szépen meg is sülnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

Egy kellemes szombati napon tökéletes párja egy nagy tányér bablevesnek, a tölteléket pedig bátran lehet tovább variálni.