Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás rudak recept

Medvehagymás rudak
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,3 kg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 2 ek tejföl
    • 3 ek sertészsír
    • 15 dkg margarin
    • 1 ek só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy csokor medvehagyma
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt és ráöntünk 1dl langyos vizet, majd felfuttatjuk.

    Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt és a zsírt és további langyos víz hozzáadásával puhára gyúrjuk.

    A tésztagombócot letakarjuk és pihentetjük 25-30 percet.

    Amíg kel a tészta, a tisztára mosott és szárazra csepegtetett medvehagymát apróra vágjuk.

    A fél teavajat megolvasztjuk.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük és 1cm vastagra kinyújtjuk.

    A tésztalap 2/3-ára rákenjük a vaj felét és rászórjuk a medvehagyma felét, majd 3 részletben összehajtjuk és újra kisodorjuk, rákenjük a vaj másik felét és rászórjuk a maradék medvehagymát, majd ugyanígy összehajtjuk a tésztát.

    10 perc pihentetés után ezt a hajtogatási műveletet egyszer megismételjük, majd újra 10-12 perc pihentetés következik.

    Végül ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, ezután éles késsel épp csak a felületét berácsozzuk, majd egyforma nagyságú rudakra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire téve, előmelegített sütőben 190 fokon kb 15-17 perc alatt megsütjük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá