Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás pogácsa sajttal recept

Medvehagymás pogácsa sajttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 ml tej (langyos)
    • 1 tk cukor
    • 25 g friss élesztő
    • 50 dkg finomliszt
    • 2 tk só
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 175 g tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS tésztába
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 25 dkg reszelt sajt
    • 40 g aprított medvehagyma

    Elkészítése:

    A tejet, tejfölt, tojást, élesztőt és a cukrot egy keverőtálba öntjük és nagyjából elkeverjük.

    Hozzáadjuk a medvehagymát, kockára vágott vajat vagy margarint (amit kicsivel előtte a hűtőből elővettünk és felkockáztunk), sót, reszelt sajtot és az átszitált finomlisztet.

    A keverőtálba helyezett hozzávalókat 8-10 percen keresztül összedolgozzuk, dagasztjuk. A tészta akkor jó állagú, ha közepesen kemény tésztát kaptunk, tehát nem ragad a kezünkhöz/edény oldalfalához/deszkához.

    Ha a tésztánk ragacsos lenne, úgy apránként adagoljunk hozzá még lisztet, míg a videóban is látott állagot elérjük. Vigyázzunk arra, hogy a tésztánk ne legyen túl kemény!

    Ezt követően a tésztát belerakjuk egy tálba és frissentartó fóliával letakarjuk, de ha csak simán fóliába csomagoljuk, az is tökéletesen megfelelő.

    Utána pihentetni kell a tésztát, méghozzá hűtőszekrényben, minimum 2-3 órát, de egy egész éjszaka még jobb.

    Miután pihent a tésztánk a hűtőben, kivesszük és 1-1,5 ujjnyi vastagságúra, hűtő hidegen kinyújtjuk. A nyújtást követően kiszaggatjuk a pogácsákat 4 cm átmérőjű szaggatóval és sütőpapíros, szilikonlapos tepsire/sütőlemezre helyezzük. Ügyeljünk arra, hogy hagyjunk közte helyet kb 1-1,5 ujjnyit, mert a pogácsák még a pihentetés és a sütés alatt is növekedni fognak.

    Ezután a pogácsák tetejét lekenjünk egy felvert tojással és nem letakarva 30 percig pihentetjük.

    Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    Pihentetést követően ismét lekenjünk a pogácsák tetejét (ettől lesz szép piros színű) és megszórjuk ízlés szerint reszelt sajttal. Sütőbe helyezve készre sütjük a pogácsákat kb 18-20 perc alatt. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl a pogácsákat, mert azzal kiszárítjuk!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá