Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hűtőben kelt pogácsa recept

Hűtőben kelt pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 kis pohár tejföl (150 g)
    • 3 dkg élesztő
    • 1 evőkanál só
    • 1 tk cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A pogácsák lekenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, fóliával letakarjuk, majd 1 éjszakát a hűtőben állni hagyjuk.

    Másnap 3 cm vastagra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük, sajttal megszórjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk egymástól távolabb a kész pogácsákat.

    180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá