Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fornetti pogácsa recept

Fornetti pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg finomliszt
    • 1 púpozott ek só
    • 175 g tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg margarin
    • 2 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 5 dkg élesztő

    Kenéshez:

    • 5 dkg lágy, puha margarin vagy vaj

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Egy dl langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.

    A lisztet egy tálba szitáljuk. A sót hozzákeverjük, majd a többi hozzávalóval könnyű tésztát gyúrunk belőle.

    Lisztezett munkalapon jó vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a puha margarinnal, majd feltekerjük, mint a bejglit és letakarva fél órát pihentetjük.

    Ezután 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.

    Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 20 percet kelesztjük.

    210 fokra, alsó-felső sütésre állítva hideg sütőbe tesszük. 15 perc után visszavesszük a hőt 180 fokra és készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá