Hozzávalók:
Tészta:
Kenéshez:
Tetejére:
Elkészítése:
Egy dl langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk. A sót hozzákeverjük, majd a többi hozzávalóval könnyű tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett munkalapon jó vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a puha margarinnal, majd feltekerjük, mint a bejglit és letakarva fél órát pihentetjük.
Ezután 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 20 percet kelesztjük.
210 fokra, alsó-felső sütésre állítva hideg sütőbe tesszük. 15 perc után visszavesszük a hőt 180 fokra és készre sütjük.