Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás, krémsajtos, sonkás babka recept

Medvehagymás, krémsajtos, sonkás babka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 28 dkg finomliszt
    • 28 dkg kenyérliszt
    • 10 g só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 ml víz
    • 7 g instant élesztő
    • 13 dkg vaj

    Töltelékhez:

    • 12 dkg natúr krémsajt
    • 25 dkg ricotta
    • 10 dkg tejföl
    • 10 dkg sajt
    • 20 dkg sonka
    • 10 g vaj
    • 1 citrom leve
    • 2 csokor medvehagyma
    • só, bors

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg magkeverék: szezámmag, lenmag, chiamag

    Elkészítése:

    50 ml, langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.

    Az átszitált lisztekkel összekeverjük a sót, a tojásokat, élesztős vizet és a maradék vizet. Kicsit dagasztjuk, majd apránként hozzáadjuk a puha vajat és alaposan megdagasztjuk. Letakarva hagyjuk duplájára kelni.

    Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Egy serpenyőben a felolvasztott vajon kisütjük az apróra felkockázott sonkát. Hozzáadjuk a finomra aprított medvehagymát, kicsit átkeverjük és levesszük a tűzhelyről.

    Összekeverjük krémsajtot, a ricottát, a tejfölt, a sót, a borsot, a citrom levét, a finomra reszelt sajtot, majd
    belekeverjük a sonkás medvehagymát. Az egészet jól összekeverjük.

    A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk és kb 1 cm vastag, téglalap formára nyújtjuk. Megkenjük a lehűlt töltelékkel és feltekerjük a hosszabbik oldala mentén. Hosszában felvágjuk. A vágott oldalakat felfordítjuk, a tekercs feleket egymás köré fonjuk, mindig a vágott éllel felfelé. A végeket forma alá befordítjuk, hogy ne nyíljon szét, majd dobozformába tesszük.

    Tetejét tojással lekenjük és magokkal megszórjuk.

    Újabb 30 percig kelesztjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá