Medvehagymás, krémsajtos, sonkás babka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 28 dkg finomliszt
  • 28 dkg kenyérliszt
  • 10 g só
  • 3 tojás
  • 150 ml víz
  • 7 g instant élesztő
  • 13 dkg vaj

Töltelékhez:

  • 12 dkg natúr krémsajt
  • 25 dkg ricotta
  • 10 dkg tejföl
  • 10 dkg sajt
  • 20 dkg sonka
  • 10 g vaj
  • 1 citrom leve
  • 2 csokor medvehagyma
  • só, bors

Kenéshez:

  • 1 tojás
  • 2 dkg magkeverék: szezámmag, lenmag, chiamag

Elkészítése:

50 ml, langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.

Az átszitált lisztekkel összekeverjük a sót, a tojásokat, élesztős vizet és a maradék vizet. Kicsit dagasztjuk, majd apránként hozzáadjuk a puha vajat és alaposan megdagasztjuk. Letakarva hagyjuk duplájára kelni.

Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Egy serpenyőben a felolvasztott vajon kisütjük az apróra felkockázott sonkát. Hozzáadjuk a finomra aprított medvehagymát, kicsit átkeverjük és levesszük a tűzhelyről.

Összekeverjük krémsajtot, a ricottát, a tejfölt, a sót, a borsot, a citrom levét, a finomra reszelt sajtot, majd
belekeverjük a sonkás medvehagymát. Az egészet jól összekeverjük.

A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk és kb 1 cm vastag, téglalap formára nyújtjuk. Megkenjük a lehűlt töltelékkel és feltekerjük a hosszabbik oldala mentén. Hosszában felvágjuk. A vágott oldalakat felfordítjuk, a tekercs feleket egymás köré fonjuk, mindig a vágott éllel felfelé. A végeket forma alá befordítjuk, hogy ne nyíljon szét, majd dobozformába tesszük.

Tetejét tojással lekenjük és magokkal megszórjuk.

Újabb 30 percig kelesztjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsütjük.