Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Köményes-sós stangli recept

Köményes-sós stangli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt vegyesen (sima és teljes kiőrlésű)
    • 1 ek só
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 30 dkg zsír
    • 3 dl tej
    • 5 dkg friss élesztő
    • csipet cukor (fruktóz)
    • szóráshoz: só, bors, őrölt köménymag

    Elkészítése:

    A langyos tejbe beletesszük az élesztőt, a cukrot és felfuttatjuk.

    A lisztet a sót összekeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojássárgákat.

    Jól nyújtható tésztát gyúrunk és azonnal 18 gombócot formálunk belőle.

    A gombócokat egyenként tányérnyi nagyságúra nyújtjuk és 8 részre vágjuk, majd kívülről befelé feltekerjük és mehet a tepsibe, végül megszórjuk a só, bors, köménymag keverékkel.

    Ebből az adagból 2 db 40*35 cm-es tepsivel lesz.

    A sütőt 175 fokra melegítjük és minél barnábbra sütjük, annál ropogósabb lesz.

    Én közepesre sütöttem és egy hét után is olyan volt, mint sütés után.

    Jó étvágyat hozzá!

    Tanács: Ha a szénhidráton szeretnénk csökkenteni, tegyünk bele master-mixet (én tettem) így 40-40-20-dkg sima-teljes-master-mix.
    Nagyon-nagyon régi receptem, minimum 40 éve sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá