Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos stangli recept

Sajtos stangli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg rétesliszt
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg sertészsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dkg friss élesztő
    • 15 dkg sajt (reszelt)
    • 175 g tejföl
    • só ízlés szerint
    • köménymag ízlés szerint
    • 1 dl tej (langyos)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a kenéshez)

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.

    A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, őrölt köménymagot, végül a felfuttatott élesztőt.

    Összegyúrunk minden anyagot alaposan, majd negyed órát pihentetjük.

    Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 4 mm vastagra és derelyevágóval rudakra vágjuk.

    Sütőpapíros tepsibe rakjuk, megkenjük a kissé felvert tojással.

    A megmaradt reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon szép pirosra megsütjük.

    Tipp:

    Ha túl ragadós lenne a tészta, akkor kis lisztet tegyünk hozzá. Mikor kinyújtottuk, próbáljunk a téglalap alakra törekedni, vágjuk fel derelyevágóval, ne szedjük szét a rudakat, hanem hagyjuk egyben és így könnyebb tojással is megkenni, majd a sajttal megszórni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá