Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Foszlós, fonott, sós kalács recept

Foszlós, fonott, sós kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    2 rúdhoz

    • 75 dkg finomliszt
    • 3 tk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 ek zsír
    • kb 4,5 dl tej
    • 1 tk cukor
    • 4 dkg élesztő

    Kenéshez:

    • 5-6 dkg olvasztott zsír

    A kalács kenéséhez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Szóráshoz:

    • 1 tk szezámmag

    Elkészítése:

    Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Kb harminc percig hagyjuk állni a kovászt. Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést készítünk. Ide tesszük a sót, a tojást, a langyos tejet és a kovászt. Elkezdjük dagasztani. Amikor összeáll a tészta, hozzáadjuk a zsírt is. Addig dagasztjuk, míg szép szálas tésztát kapunk. Kelesztő tálba tesszük, majd duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát, enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, hat egyforma darabra osztjuk.
    Egyesével kinyújtjuk kb 2 mm-re, téglalap alakúra. Lekenjük zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit. Hármas fonással megfonjuk. Sütőpapírral fedett tepsire fektetjük, hagyjuk ismét duplájára kelni.

    Ez alatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt tésztát felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk és kb 30-35 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá