Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fonott kalács recept

Fonott kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 500 gramm finomliszt
    • 50 gramm porcukor
    • 50 gramm vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2,5 dl tej
    • csipet só
    • 1 csomag száraz élesztő vagy 25 gramm friss

    Tetejére:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos tejhez adjuk és a lisztes cukorból elveszünk egy kanálnyit, amit belekeverünk. Félretesszük meleg helyre és hagyjuk felfutni.

    Addig a lisztbe csipet sót szórunk, majd a tojássárgákat beletesszük, a felfutott tejes élesztővel együtt. Robotgép segítségével kezdjük el dagasztani és lassanként, a dagasztás végéig, adagoolva adjuk hozzá a langyos vajat.

    Körülbelül 8-10 perc mire elérjük a kellő állagot. Akkor jó, amikor már nem ragad, puha és teljesen egynemű. Picit gyúrjuk át sima felületen, majd fedjük le és hagyjuk a duplájára kelni.

    Osszuk a megkelt tésztát egyenlő részekre és fonjuk be ízlés szerint. Be is vonhatjuk szezámmaggal. Kenjük le felvert tojással a sima részeket, majd száradás után mégegyszer.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük. Fogyasszuk édes, akár sós feltétekkel.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá