Hozzávalók:
Tészta:
Tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejhez adjuk és a lisztes cukorból elveszünk egy kanálnyit, amit belekeverünk. Félretesszük meleg helyre és hagyjuk felfutni.
Addig a lisztbe csipet sót szórunk, majd a tojássárgákat beletesszük, a felfutott tejes élesztővel együtt. Robotgép segítségével kezdjük el dagasztani és lassanként, a dagasztás végéig, adagoolva adjuk hozzá a langyos vajat.
Körülbelül 8-10 perc mire elérjük a kellő állagot. Akkor jó, amikor már nem ragad, puha és teljesen egynemű. Picit gyúrjuk át sima felületen, majd fedjük le és hagyjuk a duplájára kelni.
Osszuk a megkelt tésztát egyenlő részekre és fonjuk be ízlés szerint. Be is vonhatjuk szezámmaggal. Kenjük le felvert tojással a sima részeket, majd száradás után mégegyszer.
Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük. Fogyasszuk édes, akár sós feltétekkel.
Jó étvágyat!