Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Foszlós mazsolás kalács recept

Foszlós mazsolás kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 12 dkg porcukor
    • 1 teáskanál vanília aroma
    • 5 dkg élesztő
    • 1 kiskanál cukor
    • 1,5 dl langyos tej
    • 15 dkg olvasztott vaj
    • ízlés szerint mazsola
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Lekenéshez:

    Elkészítése:

    A lisztben keverjük el a csipet sót, porcukrot, vanília aromát. A keverék közepére készítsünk egy kisebb mélyedést. A mélyedésbe tegyünk egy kiskanál kristálycukrot és morzsoljuk rá az élesztőt. Adjuk hozzá a langyos tejet. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson 5-8 perc alatt. Ha felfutott az élesztő, adjuk hozzá a tojásokat és az olvasztott vajat. Dolgozzuk jól ki a tésztát.

    A tésztát rakjuk letakarva meleg helyre, ahol 40-50 perc alatt duplájára kelesztjük, majd dolgozzuk bele a mazsolát.

    A tésztát osszuk három részre, majd mindegyik tészta darabból lisztes kézzel sodorjunk egy kb 35-40 centis csíkot. A három tészta csíkot fonjuk össze, majd rakjuk egy kivajazott sütőformába. Kenjük le felvert tojással a tetejét.

    Meleg helyen kb 20-25 percet tovább kelesztjük. Előmelegített, 170 C°-os sütőben 45-50 perc alatt süssük készre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá