Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hajtogatott krumplis pogácsa recept

Hajtogatott krumplis pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg rétesliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl olaj
    • 250 ml tej
    • 1 mk cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 főtt burgonya
    • 1 csapott ek só

    Hajtogatáshoz:

    • 12,5 dkg  margarin (fagyos)

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • szezámmag

    Elkészítése:

    Tészta:

    1,5 dl tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd kb 10 perc alatt felfuttatjuk.

    Közben a liszteket egy nagyobb tálba mérjük és belekeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat, tojást, az élesztős tejet a maradék tejjel együtt és összeállítjuk a tésztát. Miután összeállt, még 10 percig dagasztjuk.

    Hajtogatás:

    Az elkészült tésztát kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk és ráreszeljük az egyik burgonyát és a a fagyos margarin felét. Ezután következik a hajtogatás: először az egyik oldalát hajtjuk be, majd a másikat, ezután felülről hajtjuk le és végül alulról fel.

    Letakarjuk és fél órát kelesztjük.

    Kelesztés után újra kinyújtjuk és megismételjük: ráreszeljük a burgonyát és a maradék margarint, majd jön a hajtogatás-letakarás és 30 perc pihentetés.

    Formázás, sütés:

    A megkelt tésztát kb 2,5 cm vastagra nyújtjuk, tojássárgával lekenjük és tetszőleges átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A pogácsákat szezámmaggal megszórjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

    Tipp: ha nem kerekre szaggatjuk, hanem szögletesre vágjuk, akkor nem lesz leeső rész!

    Hideg sütőbe téve, 200 fokra állítva a sütőt szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá