Hozzávalók:
Hajtogatáshoz:
Kenéshez:
Elkészítése:
1,5 dl tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd kb 10 perc alatt felfuttatjuk.
Közben a liszteket egy nagyobb tálba mérjük és belekeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat, tojást, az élesztős tejet a maradék tejjel együtt és összeállítjuk a tésztát. Miután összeállt, még 10 percig dagasztjuk.
Az elkészült tésztát kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk és ráreszeljük az egyik burgonyát és a a fagyos margarin felét. Ezután következik a hajtogatás: először az egyik oldalát hajtjuk be, majd a másikat, ezután felülről hajtjuk le és végül alulról fel.
Letakarjuk és fél órát kelesztjük.
Kelesztés után újra kinyújtjuk és megismételjük: ráreszeljük a burgonyát és a maradék margarint, majd jön a hajtogatás-letakarás és 30 perc pihentetés.
A megkelt tésztát kb 2,5 cm vastagra nyújtjuk, tojássárgával lekenjük és tetszőleges átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A pogácsákat szezámmaggal megszórjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
Tipp: ha nem kerekre szaggatjuk, hanem szögletesre vágjuk, akkor nem lesz leeső rész!
Hideg sütőbe téve, 200 fokra állítva a sütőt szép pirosra sütjük.