Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombóc kalács recept

Gombóc kalács
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg finom liszt
    • 20 dkg kenyér liszt
    • 20 dkg rétes liszt
    • 2,5 dkg élesztő-friss
    • 2 dl tejszín
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg vaj
    • 1 dl tej
    • 5 dkg cukor
    • 1 tk só

    A tetejére:

    • 1db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg világos szezámmag
    • 3 dkg fekete szezámmag
    • 3 dkg egész mák

    Elkészítése:

    Kevés tejben elkeverünk egy kicsi cukrot, majd az élesztőt belemorzsolva, felfut.

    Liszteket összeszitáljuk a sóval, belekeverjük a tojásokat, cukrot, tejszínt, felfutott élesztőt, maradék tejet. Összedagasztjuk a vége felé hozzáadjuk a puha vajat. Lezárt kelesztő tálban duplájára kelesztjük.

    Munkalapra fordítjuk, két részre osztjuk a tésztát.

    Az egyik adagot 8 részre osztjuk, a másikat 16 részre, gömbölyítjük és további 40 percet pihentetjük.

    Sütőpapírral leterített sütőlapra kör alakra körbe rakunk a 8 nagyobb gömböt.

    Majd a 16 kisebből nyolcat a kör belső felére osztunk el, nyolcat a kör külső felére rakosgatunk.

    Tetejét tojással lekenjük és megszórtam a magokkal.

    Már nem kelesztetjük, 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá