Bolognai párnák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 16 darabhoz:
- 2 cs (4 lapos) leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Töltelékhez:
- 30 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj vagy 1 ek zsír
- 1 kk zúzott fokhagyma
- 6-7 friss batsalikom levél vagy 1 tk tasakos/morzsolt
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 1/2 kis konzerves paradicsompüré (kb 40 g)
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A mirelit leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni.
A töltelékhez a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst és addig pároljuk, amíg morzsára fehéredik.
A tűzről levéve hozzákeverjük a fokhagymát és a fűszereket, ha száraz, öntünk alá egy kevés vizet és időnként kevergetve addig főzzük (15-18 perc), amíg a leve el nem párolódott. Végül hozzáadjuk a paradicsompürét és elzárjuk a lángot, majd félretesszük, hogy lehűljön.
A tésztalapokat enyhén lisztezett felületen kissé hosszúkásra sodorjuk és középen (keresztben) ketté vágjuk.
Gondolatban kettéosztjuk és az egyik felének a közepén egy X-et vágunk. A széleit megkenjük tojással, a sima felére ráteszünk egy csapott ek húsos tölteléket, megszórjuk egy csipet reszelt sajttal és a bevágott oldalát ráhajtjuk. Az ujjunkkal kissé lenyomkodjuk a széleit, a tetejét megkenjük tojással, ízlés szerint szórunk rá szezámmagot.
Sütőpapírral bélelt lemezre téve előmelegített sütőben 210 fokon szép aranybarnára sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »