Bolognai párnák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 16 darabhoz:
- 2 cs (4 lapos) leveles tészta
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Töltelékhez:
- 30 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj vagy 1 ek zsír
- 1 kk zúzott fokhagyma
- 6-7 friss batsalikom levél vagy 1 tk tasakos/morzsolt
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 1/2 kis konzerves paradicsompüré (kb 40 g)
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A mirelit leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni.
A töltelékhez a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst és addig pároljuk, amíg morzsára fehéredik.
A tűzről levéve hozzákeverjük a fokhagymát és a fűszereket, ha száraz, öntünk alá egy kevés vizet és időnként kevergetve addig főzzük (15-18 perc), amíg a leve el nem párolódott. Végül hozzáadjuk a paradicsompürét és elzárjuk a lángot, majd félretesszük, hogy lehűljön.
A tésztalapokat enyhén lisztezett felületen kissé hosszúkásra sodorjuk és középen (keresztben) ketté vágjuk.
Gondolatban kettéosztjuk és az egyik felének a közepén egy X-et vágunk. A széleit megkenjük tojással, a sima felére ráteszünk egy csapott ek húsos tölteléket, megszórjuk egy csipet reszelt sajttal és a bevágott oldalát ráhajtjuk. Az ujjunkkal kissé lenyomkodjuk a széleit, a tetejét megkenjük tojással, ízlés szerint szórunk rá szezámmagot.
Sütőpapírral bélelt lemezre téve előmelegített sütőben 210 fokon szép aranybarnára sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat kívánok!