Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Békebeli sóskifli recept

Békebeli sóskifli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Öregtészta:

    • 20 dkg sima,+ 5 dkg rétesliszt
    • 165 ml víz
    • 6 gr élesztő

    Tészta hozzávalói:

    • 30 dkg liszt
    • 1,5 dl tej
    • 1,5 dkg élesztő
    • 2 kk só
    • 1 ek olaj
    • 2,5 dkg puha vaj
    • csipet aszkorbin sav
    • csipet cukor

    Elkészítése:

    Előző este elkészítjük az öregtésztát.

    A kétféle liszthez adjuk az élesztőt és a vizet. Elkeverjük, folpackkal letakarjuk és hűtőbe tesszük felhasználásig (másnapig).

    Tészta készítése:

    Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk és az öregtésztával együtt a liszthez adjuk.

    Sima, közepesen kemény tésztát dagasztunk.

    30 percet pihentetjük, utána finoman átgyúrjuk, és még 30 percig pihentetjük.

    A megkelt tésztát 10 részre osztjuk (kb 10 dkg/ db) finoman gombócokat formálunk és letakarva 10-15 percet pihentetjük. (így könnyebb sodorni)

    Csepp alakúra nyújtjuk, pici vajjal megkenjük, feltekerjük.

    Tepsiben 45-50 percet kelesztjük.

    A sütőt előmelegítjük 220 fokra, aljába vizet teszünk (gőzös)

    A megkelt kifliket tejjel lekenjük,a kiflik között jól befújjuk vízzel, ( nem baj ha áll alatta a víz) és 220 fokon légkeveréssel elkezdjük sütni 10 pecig. Ezután levesszük a hőt 180-190 fokra és még 10

    12 percig sütjük.

    Rácsra téve hűtjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá