Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Békebeli császármorzsa recept

Békebeli császármorzsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg búzadara
    • 2,5 dl tejszín
    • 3,5 dl 3,5 %-os tej
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vaj
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint mazsola
    • ízlés szerint cukor
    • ízlés szerint baracklekvár

    Elkészítése:

    A búzadarát leöntjük a tejszín és tej egyvelegével. 1,5-2 órát állni hagyjuk.

    Ezután hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, pici sót, majd a tojások felvert habját.

    A vajat egy magas falú serpenyőben felolvasztjuk. Amikor forr, hozzáöntjük a tésztát és folytonos keverés mellett addig sütjük, míg elválik az edény falától.

    Ekkor átöntjük egy tepsibe és előmelegített sütőben megsütjük (180 fokon). Többször kevergetjük, morzsolgatjuk villával, míg szépen megpirul.

    A végén öntjük hozzá a cukrot és a mazsolát, elkeverjük és átmelegítjük. Meleg baracklekvárral tálaljuk.

    Nagyjából 30 perc alatt készül el, de ez sütőtőlfügg. Ne szárítsuk nagyon ki!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá