Békebeli császármorzsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg búzadara
  • 2,5 dl tejszín
  • 3,5 dl 3,5 %-os tej
  • 6 tojás
  • 10 dkg vaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint mazsola
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint baracklekvár

Elkészítése:

A búzadarát leöntjük a tejszín és tej egyvelegével. 1,5-2 órát állni hagyjuk.

Ezután hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, pici sót, majd a tojások felvert habját.

A vajat egy magas falú serpenyőben felolvasztjuk. Amikor forr, hozzáöntjük a tésztát és folytonos keverés mellett addig sütjük, míg elválik az edény falától.

Ekkor átöntjük egy tepsibe és előmelegített sütőben megsütjük (180 fokon). Többször kevergetjük, morzsolgatjuk villával, míg szépen megpirul.

A végén öntjük hozzá a cukrot és a mazsolát, elkeverjük és átmelegítjük. Meleg baracklekvárral tálaljuk.

Nagyjából 30 perc alatt készül el, de ez sütőtőlfügg. Ne szárítsuk nagyon ki!