Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós tokány recept

Zöldborsós tokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéscomb
    • 2 evőkanál zsír vagy étolaj
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 kávéskanál csemege pirospaprika
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál só
    • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
    • 1 kávéskanál majoránna
    • 0,5 kg (mirelit) zöldborsó

    Körethez:

    • 1,5 kg krumpli
    • étolaj

    Elkészítése:

    A húst felszeletelem és utána csíkokr vágom.

    A vöröshagymát apróra vágom és a zsiradékon megpirítom. Hozzáadom a finomra vágott fokhagymát, a húst, hagyom kifehéredni, majd meghintem borssal, pirospaprikával, majorannával és sóval.

    Összekeverem, majd pár percig kevergetve párolom, majd annyi vizet öntök alá, hogy épp ellepje a húst. Lefedem és lassú tűzön, néha megkevergetve és szükség szerint a vizet pótolva, hagyom a húst párolódni. Amikor kezd puhulni, belekeverem a zöldborsót és azzal együtt készre főzöm.

    A krumplit megpucolom, megmosom, kockákra vágom és olajban kisütöm, végül megsózom.

    A kész zöldborsós tokányt sült krumplival tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá