Zöldborsós tokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 evőkanál zsír vagy étolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 kávéskanál csemege pirospaprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 0,5 kg (mirelit) zöldborsó

Körethez:

  • 1,5 kg krumpli
  • étolaj

Elkészítése:

A húst felszeletelem és utána csíkokr vágom.

A vöröshagymát apróra vágom és a zsiradékon megpirítom. Hozzáadom a finomra vágott fokhagymát, a húst, hagyom kifehéredni, majd meghintem borssal, pirospaprikával, majorannával és sóval.

Összekeverem, majd pár percig kevergetve párolom, majd annyi vizet öntök alá, hogy épp ellepje a húst. Lefedem és lassú tűzön, néha megkevergetve és szükség szerint a vizet pótolva, hagyom a húst párolódni. Amikor kezd puhulni, belekeverem a zöldborsót és azzal együtt készre főzöm.

A krumplit megpucolom, megmosom, kockákra vágom és olajban kisütöm, végül megsózom.

A kész zöldborsós tokányt sült krumplival tálalom.