Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vadas mártás sertéshússal recept

Vadas mártás sertéshússal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg szeletelt sertéshús
    • 3 ek olaj
    • 40 dkg tisztított sárgarépa
    • 20 dkg petrezselyemgyökér
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1/2 ek cukor
    • 1 tk só
    • 2 ek liszt
    • 1 kk szemes bors
    • 2 db babérlevél
    • 1/2 ek ecet
    • 1/2 ek mustár
    • negyed citrom héja
    • 2-3 ek tejföl (elmaradhat)
    • 1 dl vörösbor (elmaradhat)

    Elkészítése:

    Először a cukrot pirítsunk meg és öntsük rá a vörösbort, majd tegyük félre.

    A húst vágjuk szeletekre sózzuk,borsozzuk és tegyük félre.

    2 l vizet teszünk fel főni, amibe belerakjuk a felkarikázott répát, gyökeret, karikázott vöröshagymát, a szemes borsot, babérlevelet, ecetet, sót, citrom héját, végül beleöntjük a bort, amiben mostanra már felolvadt a pirított cukor.

    Amikor megfő, leszűrjük és félretesszük a páclevet és a zöldséget is, amiből kidobtuk a babérlevelet és citromhéjat.

    A forró olajon hirtelen megpirítjuk a hússzeleteket, majd egy kevés páclével takaréklángon puhára pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a levet. A végén lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.

    A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a zöldséget 1-2 perc alatt, megszórjuk a liszttel és ezzel is pirítjuk kicsit, majd a maradék páclevet ráöntjük, összefőzzük, majd hozzáadjuk a mustárt, tejfölt és botmixerrel összemixeljük az egészet. Belerakjuk a hússzeleteket és felforraljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges ízesítsük saját szájízünk szerint.

    Csőtésztával vagy zsemle/kifligombóccal tálaljuk.

    Nekem ez a legfinomabb vadas hús.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá