Hozzávalók:
Elkészítése:
Először a cukrot pirítsunk meg és öntsük rá a vörösbort, majd tegyük félre.
A húst vágjuk szeletekre sózzuk,borsozzuk és tegyük félre.
2 l vizet teszünk fel főni, amibe belerakjuk a felkarikázott répát, gyökeret, karikázott vöröshagymát, a szemes borsot, babérlevelet, ecetet, sót, citrom héját, végül beleöntjük a bort, amiben mostanra már felolvadt a pirított cukor.
Amikor megfő, leszűrjük és félretesszük a páclevet és a zöldséget is, amiből kidobtuk a babérlevelet és citromhéjat.
A forró olajon hirtelen megpirítjuk a hússzeleteket, majd egy kevés páclével takaréklángon puhára pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a levet. A végén lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a zöldséget 1-2 perc alatt, megszórjuk a liszttel és ezzel is pirítjuk kicsit, majd a maradék páclevet ráöntjük, összefőzzük, majd hozzáadjuk a mustárt, tejfölt és botmixerrel összemixeljük az egészet. Belerakjuk a hússzeleteket és felforraljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges ízesítsük saját szájízünk szerint.
Csőtésztával vagy zsemle/kifligombóccal tálaljuk.
Nekem ez a legfinomabb vadas hús.
Jó étvágyat hozzá!