Tepsiben sült sajtos karaj recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg sertés rövidkaraj
- 3 csipet só
- 2 ek tejföl
- 4 ek mustár
- 2.5 ek napraforgó olaj
- bors ízlés szerint
- 25 dkg sajt (reszelt)
Elkészítése:
A húst felszeleteljük kb centi vastagra, kiklopfoljuk, majd besózzuk.
A tejfölt, mustárt, étolajat, borsot alaposan összekeverjük.
A husi mindkét oldalát bekenjük ezzel a keverékkel és úgy tesszük tepsibe, hogy ne fedjék egymást. Ráreszeljük a sajtot és betakarjuk alufóliával. Lehet fedeles tepsiben vagy jénai tálban is készíteni, a lényeg, hogy fedjük le!
Kb 180 °C-os (gázsütőnél 4-es fok) sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
Bármilyen körettel könnyű és laktató ebéd bármikor.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.