Tepsiben sült sajtos karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés rövidkaraj
  • 3 csipet só
  • 2 ek tejföl
  • 4 ek mustár
  • 2.5 ek napraforgó olaj
  • bors ízlés szerint
  • 25 dkg sajt (reszelt)

Elkészítése:

A húst felszeleteljük kb centi vastagra, kiklopfoljuk, majd besózzuk.

A tejfölt, mustárt, étolajat, borsot alaposan összekeverjük.

A husi mindkét oldalát bekenjük ezzel a keverékkel és úgy tesszük tepsibe, hogy ne fedjék egymást. Ráreszeljük a sajtot és betakarjuk alufóliával. Lehet fedeles tepsiben vagy jénai tálban is készíteni, a lényeg, hogy fedjük le!

Kb 180 °C-os (gázsütőnél 4-es fok) sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.

Bármilyen körettel könnyű és laktató ebéd bármikor.