Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéssült krémes burgonyapürével, lyoni hagymával recept

Sertéssült krémes burgonyapürével, lyoni hagymával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A húshoz:

    • 50 dkg sertéstarja
    • 1 tk római kömény
    • 2 ek sertészsír
    • bors

    A burgonyapüréhez:

    • 80 dkg burgonya
    • 4 ek vaj
    • 2 dl forró tej (a krumplitól függően)

    A lyoni hagymához:

    • 4 közepes fej vöröshagyma
    • 4 ek liszt
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A húst ujjnyi szeletekre vágjuk és a szeletek mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, valamint megszórjuk római köménnyel.

    Zsírozott tepsiben, kevés vizet aláöntve pirosra sütjük.

    Közben a megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Hozzáadjuk a vajat és a forró tejet, majd habverővel simára és habosra keverjük.

    A hagymákat felkarikázzuk, megszórjuk a liszttel és összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje. Ezután bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

    Az elkészült húst a burgonyapürével és a hagymával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá