Sertéssült krémes burgonyapürével, lyoni hagymával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A húshoz:

  • 50 dkg sertéstarja
  • 1 tk római kömény
  • 2 ek sertészsír
  • bors

A burgonyapüréhez:

  • 80 dkg burgonya
  • 4 ek vaj
  • 2 dl forró tej (a krumplitól függően)

A lyoni hagymához:

  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 4 ek liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A húst ujjnyi szeletekre vágjuk és a szeletek mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, valamint megszórjuk római köménnyel.

Zsírozott tepsiben, kevés vizet aláöntve pirosra sütjük.

Közben a megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Hozzáadjuk a vajat és a forró tejet, majd habverővel simára és habosra keverjük.

A hagymákat felkarikázzuk, megszórjuk a liszttel és összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje. Ezután bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Az elkészült húst a burgonyapürével és a hagymával tálaljuk.