Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertésragu bakonyi módra recept

Sertésragu bakonyi módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertéscomb
    • 50 dkg gomba (javasolt a vargánya, vagy egyéb más erdei gomba, ízlés szerint)
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • 5 evőkanál zsiradék
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 1 mokkáskanál mustár
    • ízlés szerint só, bors
    • 1 teáskanál liszt
    • 1 csokor petrezselyem aprítva
    • 3 dl víz vagy alaplé
    • 1,5 dl tejföl

    Elkészítése:

    Szeleteljük a húst és a gombát vékony csíkokra, a vöröshagymát és a szalonnát kockákra.

    Egy nagyobb edényben zsírjára fonnyasztjuk a szalonnát, majd hozzá adjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután tegyük bele a húst és pároljuk addig, amíg kifehéredik. Húzzuk félre, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a szeletelt paradicsomot, paprikát, tört fokhagymát, fűszereket, sózzuk, szórjuk meg borssal és keverjük össze alaposan.

    A tűzre visszatéve öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzzük fedővel letakarva 20 percen keresztül. Ezután adjuk hozzá a gombát és főzzük puhára.

    Közben a tejfölt keverjük simára a liszttel, öntsük a húshoz, tegyük bele az aprított petrezselymet és forraljuk pár percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá