Sertésragu bakonyi módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sertésragu bakonyi módra

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 50 dkg gomba (javasolt a vargánya, vagy egyéb más erdei gomba, ízlés szerint)
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 5 evőkanál zsiradék
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál mustár
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem aprítva
  • 3 dl víz vagy alaplé
  • 1,5 dl tejföl

Elkészítése:

Szeleteljük a húst és a gombát vékony csíkokra, a vöröshagymát és a szalonnát kockákra.

Egy nagyobb edényben zsírjára fonnyasztjuk a szalonnát, majd hozzá adjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután tegyük bele a húst és pároljuk addig, amíg kifehéredik. Húzzuk félre, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a szeletelt paradicsomot, paprikát, tört fokhagymát, fűszereket, sózzuk, szórjuk meg borssal és keverjük össze alaposan.

A tűzre visszatéve öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzzük fedővel letakarva 20 percen keresztül. Ezután adjuk hozzá a gombát és főzzük puhára.

Közben a tejfölt keverjük simára a liszttel, öntsük a húshoz, tegyük bele az aprított petrezselymet és forraljuk pár percig.