Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertés grillnyárs gombával recept

Sertés grillnyárs gombával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéstarja vagy szűzpecsenye
    • 20 dkg kolozsvári szalonna
    • 3 fej lilahagyma
    • 30 dkg gomba

    A páchoz:

    • 4 ek olaj
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek mustár
    • 1 tk paprikakrém (csemege vagy csípős)
    • bors, grill fűszersó ízlés szerint

    Elkészítése: A húst, a hagymát és a gombát körülbelül egyforma méretű kockákra vágjuk.

    A pác hozzávalóit elkeverjük és beleforgatjuk a húsokat. Egy-két órát a hűtőben állni hagyjuk.

    Ez idő alatt beáztatjuk a nyársakat. Később a nyársra fűzzük a hozzávalókat felváltva: hús, hagyma, szalonna, gomba és így tovább.

    Alufóliába csomagoljuk a nyársakat és parázs felett grillrácson, néha átforgatva körülbelül 15 percig sütjük. Így a fóliában mindenhol átjárja a jóízű, kisülő zsiradék, majd levesszük a fóliát és megforgatva átpirítjuk még körülbelül 10 percig.

    A hús így nem szárad ki, amikor szép pirosra sült, már tálalhatjuk is. Nem szükséges hozzá köret, de én egy finom salátával tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá