Sertés grillnyárs gombával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Sertés grillnyárs gombával

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéstarja vagy szűzpecsenye
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 fej lilahagyma
  • 30 dkg gomba

A páchoz:

  • 4 ek olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 tk paprikakrém (csemege vagy csípős)
  • bors, grill fűszersó ízlés szerint

Elkészítése: A húst, a hagymát és a gombát körülbelül egyforma méretű kockákra vágjuk.

A pác hozzávalóit elkeverjük és beleforgatjuk a húsokat. Egy-két órát a hűtőben állni hagyjuk.

Ez idő alatt beáztatjuk a nyársakat. Később a nyársra fűzzük a hozzávalókat felváltva: hús, hagyma, szalonna, gomba és így tovább.

Alufóliába csomagoljuk a nyársakat és parázs felett grillrácson, néha átforgatva körülbelül 15 percig sütjük. Így a fóliában mindenhol átjárja a jóízű, kisülő zsiradék, majd levesszük a fóliát és megforgatva átpirítjuk még körülbelül 10 percig.

A hús így nem szárad ki, amikor szép pirosra sült, már tálalhatjuk is. Nem szükséges hozzá köret, de én egy finom salátával tálaltam.