Sajtos-sonkás göngyölt karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 szelet karaj
- 12 szelet sajt
- 12 szelet sonka
- só, bors
- 10-15 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük és meglocsoljuk kevés olajjal, sót és borsot szórunk rá, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és jól összekeverjük. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.
A zsemlemorzsába belekeverjük a parmezánt. A hússzeleteket egyenként beleforgatjuk az ízesített morzsába. Mindegyik húsra teszünk egy szelet sajtot és sonkát, majd feltekerjük.
3-3 göngyölt húst saslik pálcára húzunk és sütőpapíros tepsire fektetünk. A maradék húsokat is így készítjük el.
Kevés olajjal meglocsoljuk a húsokat, majd 200 fokos sütőben kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Köretként adhatunk mellé édesburgonya salátát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »