Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós sült császár recept

Ropogós sült császár
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg császárszalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 kisebb fej fokhagyma
    • szemes bors
    • 3 babérlevél
    • 1 ek só
    • 1 tk zúzott fokhagyma

    Körethez:

    • 1,5 kg burgonya
    • 1 tk só
    • 1 tk sült krumpli fűszerkeverék
    • 2 ek sertészsír

    Elkészítése:

    A császárszalonnát hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk és egy edénybe téve felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje.

    Hozzáadjuk a sót, az egész borsot, a babérlevelet, a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát és 70-80 percig fedő alatt, lassú lángon majdnem készre főzzük.

    Ezalatt a burgonyákat megmossuk és egészben héjastól, sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a főzőlét és félretesszük.

    Egy nagyobb tepsit kikenünk 1-2 ek sertészsírral és a főtt burgonyákat héjastól nagyobb hasábokra vágva elrendezzük a tepsi alján és szórunk rá ízlés szerint sült krumpli fűszer keveréket.

    A főzővízből kiszedett és kissé lecsurgatott, leszárított császárszeletekkel befedjük, sózzuk, borsozzuk és előmelegített sütőbe téve 210 fokon szép piros ropogósra megsütjük.

    Kb 20-22 perc sütés után, amikor szépen piroslik a hús, átfordítjuk és pár perccel, mielőtt véglegesre sülne még egyszer kivesszük a sütőből és megkenjük a császárszeleteket egy kicsi frissen reszelt fokhagymával.

    Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá