Hozzávalók:
Körethez:
Elkészítése:
A császárszalonnát hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk és egy edénybe téve felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje.
Hozzáadjuk a sót, az egész borsot, a babérlevelet, a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát és 70-80 percig fedő alatt, lassú lángon majdnem készre főzzük.
Ezalatt a burgonyákat megmossuk és egészben héjastól, sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a főzőlét és félretesszük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk 1-2 ek sertészsírral és a főtt burgonyákat héjastól nagyobb hasábokra vágva elrendezzük a tepsi alján és szórunk rá ízlés szerint sült krumpli fűszer keveréket.
A főzővízből kiszedett és kissé lecsurgatott, leszárított császárszeletekkel befedjük, sózzuk, borsozzuk és előmelegített sütőbe téve 210 fokon szép piros ropogósra megsütjük.
Kb 20-22 perc sütés után, amikor szépen piroslik a hús, átfordítjuk és pár perccel, mielőtt véglegesre sülne még egyszer kivesszük a sütőből és megkenjük a császárszeleteket egy kicsi frissen reszelt fokhagymával.
Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!