Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott véres hurka recept

Rántott véres hurka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg véres hurka
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors
    • 1 ek zsemlemorzsa

    Panír:

    • lisz
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    Köret:

    • 25 dkg vöröskáposzta
    • 1 kg burgonya
    • petrezselyemzöld
    • 1/2 csomag panírozott hagymakarika (opcionális)

    Elkészítése:

    A véres hurkáról lefejtjük a bőrét és a hurkát szétmorzsoljuk. Adunk hozzá tojást, sót, őrölt borsot és 1 evőkanál zsemlemorzsát.

    Összedolgozzuk a masszát a hűtőbe tesszük 1-2 órára dermedni.

    Olajat melegítünk és felütünk 1 tojást, majd lisztet és zsemlemorzsát készítünk elő. A tojáshoz keverjünk 1-2 tk tejszínt is.

    A hurkás masszából 10 cm-es kis rudakat formázunk, majd panírozzuk be a szokásos módon és a forró olajban süssük szép aranybarnára. Közben forgassuk meg.

    A hagymakarikát is süssük ki. A burgonyát hasábokra vágva időközben sós vízben főzzük meg, szűrjük le, majd tegyünk rá vajat és petrezselyemmel szórjuk meg. Ezután tálalunk is.

    A hurkaroládot vágjuk ferdén fel és a melegített kész párolt káposztával, a petrezselymes burgonyával és hagymával tegyük tányérra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá