Hozzávalók:
Panír:
Köret:
Elkészítése:
A véres hurkáról lefejtjük a bőrét és a hurkát szétmorzsoljuk. Adunk hozzá tojást, sót, őrölt borsot és 1 evőkanál zsemlemorzsát.
Összedolgozzuk a masszát a hűtőbe tesszük 1-2 órára dermedni.
Olajat melegítünk és felütünk 1 tojást, majd lisztet és zsemlemorzsát készítünk elő. A tojáshoz keverjünk 1-2 tk tejszínt is.
A hurkás masszából 10 cm-es kis rudakat formázunk, majd panírozzuk be a szokásos módon és a forró olajban süssük szép aranybarnára. Közben forgassuk meg.
A hagymakarikát is süssük ki. A burgonyát hasábokra vágva időközben sós vízben főzzük meg, szűrjük le, majd tegyünk rá vajat és petrezselyemmel szórjuk meg. Ezután tálalunk is.
A hurkaroládot vágjuk ferdén fel és a melegített kész párolt káposztával, a petrezselymes burgonyával és hagymával tegyük tányérra.