Rántott véres hurka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg véres hurka
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 1 ek zsemlemorzsa

Panír:

  • lisz
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Köret:

  • 25 dkg vöröskáposzta
  • 1 kg burgonya
  • petrezselyemzöld
  • 1/2 csomag panírozott hagymakarika (opcionális)

Elkészítése:

A véres hurkáról lefejtjük a bőrét és a hurkát szétmorzsoljuk. Adunk hozzá tojást, sót, őrölt borsot és 1 evőkanál zsemlemorzsát.

Összedolgozzuk a masszát a hűtőbe tesszük 1-2 órára dermedni.

Olajat melegítünk és felütünk 1 tojást, majd lisztet és zsemlemorzsát készítünk elő. A tojáshoz keverjünk 1-2 tk tejszínt is.

A hurkás masszából 10 cm-es kis rudakat formázunk, majd panírozzuk be a szokásos módon és a forró olajban süssük szép aranybarnára. Közben forgassuk meg.

A hagymakarikát is süssük ki. A burgonyát hasábokra vágva időközben sós vízben főzzük meg, szűrjük le, majd tegyünk rá vajat és petrezselyemmel szórjuk meg. Ezután tálalunk is.

A hurkaroládot vágjuk ferdén fel és a melegített kész párolt káposztával, a petrezselymes burgonyával és hagymával tegyük tányérra.