Pécsi apró pecsenye recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésszűz pecsenye
- 5 dkg füstölt szalonna
- ízlés szerint tengeri só
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 húsos zöldpaprika
- 2 paradicsom, vagy 1 tk püré
- 10 dkg gyulai kolbász
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl félszáraz fehérbor
- 1 kg burgonya
- szükség szerint étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A húst lehártyázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk és tenyerünkkel kissé ellapítjuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, majd a szűzpecsenye szeleteket ráfektetjük. Megforgatva 3-4 perc alatt fehéredésig sütjük. Kevés sóval meghintjük, borsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük és 1-2 percig tovább pirítjuk.
A gombát, a paprikát és a paradicsomot 1 centis kockákra vágjuk és a pecsenyéhez adjuk, a karikákra vágott kolbásszal együtt. A felaprított petrezselyemmel megszórjuk, majd 7-8 perc alatt puhára pároljuk.
A bort ráöntjük, még néhány percig pároljuk.
A burgonyát 3-4 mm vastagra szeleteljük. Bő olajban kisütjük, jól lecsöpögtetjük, majd közvetlenül a tálalás előtt a kolbászos pecsenyével összeforgatjuk.
Jó étvágyat! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 tökéletes keksz recept, ami garantáltan elnyeri a tetszésed!
A kekszek egyszerűek, mégis ellenállhatatlanul finomak. Ebben a válogatásba
Tovább olvasom »12 villámgyorsan összedobható süti recept
Nincs sok időd, de valami édes finomságra vágysz? Ez a válogatás 12 szuperg
Tovább olvasom »TOP 12 csirkés főétel, amikkel pikk-pakk elkészülsz
A csirkés ételek mindig jó választások, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk
Tovább olvasom »8 mennyei töltött fánk, amit imádni fogsz
A töltött fánkok a farsang megkoronázott édességei, amelyek minden alkalomr
Tovább olvasom »Amit a szennyvíz csatorna problémáiról tudni érdemes – Nőknek és mindenkinek (x)
Briák László vízvezeték szerelő, Budapest A szennyvíz csatorna problémák ta
Tovább olvasom »12 szuper fánk, ami nélkül nincs farsang
A farsang elképzelhetetlen fánk nélkül, hiszen ez az időszak a vidámságról
Tovább olvasom »