Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pecsenye kapribogyóval recept

Pecsenye kapribogyóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet sertéskaraj csont nélkül
    • 5 dkg vaj
    • 3-4 ek liszt
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 tk mézes mustár
    • 1 ek kapribogyó
    • 1 tk pirospaprika
    • só, frissen őrölt bors
    • petrezselyemzöld aprítva

    Elkészítése:

    A húst kiklopfoljuk és sózzuk. Lisztbe forgatjuk mindkét oldalát, majd a felhevített vajon átsütjük mind a két oldalát.

    A húsokat kiszedjük és a visszamaradt szaftot kevés (kb 1 dl) vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a mustárt, borsot, pirospaprikát és a zúzott fogkahymát és ízlés szerint aduhatunk még hozzá vajat is.

    Az egészet jól elkeverjük, visszatesszük a húsokat az edénybe, majd fedő alatt puhára pároljuk.

    A kapribogyót alaposan leöblítjük a sós levétől, lecsepegtetjük, majd a húshoz adjuk. Még pároljuk néhány percig.

    A kész pecsenyét aprított petrezselyemmel és ízlés szerinti körettel tálaljuk (nálunk salátával és rizzsel készült).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá